12 Temmuz 2011 Salı

Çilekli Cheescake



 Tabanı için malzemeler:
1 paket burçak bisküvi 
2 yemek kaşığı tereyağı 

Peynir Dolgusu İçin

1 paket labne peynir (200 gram) 
1 su bardağı toz şeker 
1 kutu krema 
2 adet yumurta 
2 yemek kaşığı un 
1 çay kaşığı vanilya 

Çilek Sosu için

250 gram çilek 
Yarım su bardağı toz şeker 

Yapılışı

Tabanını hazırlamak için bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin. 
Yoğurma kabına alıp içine tereyağını ekleyin. 
Hamuru küçük boy fırın tepsisinin tabanına yayın. 
Tepsiyi buzdolabına koyup 30 dakika bekletin. 
Peynir dolgusunu hazırlamak için krema ve peyniri çırpma kabına alın. 
Pürüzsüz kıvam elde edene kadar karıştırın. 
Yumurta, toz şeker, un ve vanilyayı ilave edin. 
Tüm malzemeler özleşene kadar çırpmaya devam edin. 
Cheesecake hamurunu dolaptan çıkarıp üzerini peynir dolgusuyla kaplayın. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 
Sürenin sonunda fırından çıkarıp soğuması için kenarda bekletin. 
Çilek sosunu hazırlamak için çilekleri bol suyla yıkayın. 
Mutfak robotunda çekip püre haline getirin. 
Çilek püresini orta boy bir tavaya alıp üzerine toz şekeri ekleyin. 
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin. 
Pişen çilek sosunu ocaktan indirip soğumaya bırakın. 
Soğuyan çilek sosunu Cheesecake üzerine dökün. 
Buzdolabında 30 dakika dinlendirip servis yapın. 
Afiyet Olsun
Denemenizi tavsiye ederim.Bu sıcak yaz günlerinde serinletici bir lezzet :D 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder