12 Temmuz 2011 Salı

Fırında Sebzeli Biftek

Malzemeler- 1 kg biftek
- 1/2 kg. taze iç bezelye
- 5 – 6 adet patates
- Üzerini süslemek için biber ve domates
- Sıvı yağ
Salçalı Su İçin- 1 – 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
- Karabiber, pul biber
- Su
Yapılışı
1. Az miktarda sıvı yağ eklediğiniz bir tavada biftekleri arkalı önlü olarak pişirin. Pişen biftekleri geniş bir fırın kabına dizin. Biftekleri pişirdiğiniz tavayı temizlemeyin, birazdan kullanacağız.
2. Bifteklerin üzerine taze bezelyeleri serpin.
3. Patatesleri yaklaşık 0,3 mm civarında dilimleyin, bezelyelerin üzerine dizin.
4. Şimdi salçalı suyumuzu hazırlarken biftekleri pişirirken kullandığımız tavayı kullanacağız. Yağı ve salçayı tavaya alın, salçayı biraz kavurun. Tuzu ve baharatları da ekleyip biraz kaynar su ilavesi yapın ve kaynatın. Etin lezzetinin de geçtiği salçalı sosu fırın kabına dökün. Salçalı suyun patateslerle aynı hizada olması gerekiyor.
5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli (mümkünse alttan ısıtmalı – turbolu ayarda) fırında pişirin. Üzerine dizeceğiniz domates ve biberlerin yemek pişene kadar yanmaması için, yemeği fırından almadan 10 dk. kadar önce dizip tekrar fırınlayabilirsiniz.
kaynak:yemekevi.tv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder